Siirry pääsisältöön

Me emme halua, että Koskenkylän uuden koulun rakentaminen lykkääntyy jälleen!

Hyvät vanhemmat!

Koskenkylän kauan kaivatun uuden koulun rakentamista on jälleen päätetty lykätä, nyt vuoden 2017 puolelle. Päätöksen ja pohjatyön teki sivityslautakunta ja on kaupunginvaltuuston aika ottaa asiaan kantaa.

Nyt on myös vanhempien hyvä aika ottaa kantaa ja kertoa mielipiteensä! Loviisan kaupunginvaltuusto kokoustaa keskiviikkona 29.10. klo 18 ja tilaisuus on luonnollisesti yleisölle avoin. Kuulette silloin omin korvin millä argumenteilla valtuutetut sysäisivät uuden Koskenkylän koulun hankkeen hamaan tulevaisuuteen ja mitkä ovat voimasuhteet valtuustossa.

Kokoukseen, joka pidetään Länsiharjun koulun ruokalassa, on sallittua ja jopa suotavaa saapua ilmaisemaan oma näkemyksensä vaikka kylttien ja plakaattien avulla noin kello 17. Tule paikalle! Ota yhteyttä hallituksen jäseniin ja mennään yhdessä!



Loviisan sivistyslautakunta 24.9.2014 kokouksessaan: Päivi Melamies (kok) ehdotti investointisuunnitelman käsittelyssä, että Koskenkylän uusi koulu -hanketta lykätään 3 vuodella eteenpäin.

Otto Andersson (rkp) ehdotti Thomas Rosenbergin (rkp) kannattamana että Koskenkylän uusi koulu -hanke siirretään 2 vuodella eteenpäin ja  Lovisanejdens högstadium + Lovisa Gymnasium pysyy uusilla varhennetuilla vuosiluvuilla investointisuunnitelmassa.

Melamies ja Andersson vetivät kuitenkin ehdotuksensa pois, jonka jälkeen Päivi Melamies (kok) ehdotti Li-Lo Söderholmin (rkp) kannattamana, että Koskenkylä uusi koulu –hanketta lykätään 2 vuodella siten, että hanke aloitetaan vasta vuonna 2017 ja toteutetaan vuosina 2018 ja 2019.

Suoritetussa äänestyksessä pohjaehdotus; Koskenkylän kouluhankkeen aloitus vuodesta 2015 sai 3 puoltavaa ääntä: Annu Jokela-Ylipiha (sdp), Jari Kekkonen (sdp), Antti Väkevä (ps) ja Päivi Melamiehen ehdotus siirtää Koskenkylän uuden koulun hanke 2 vuodella eteenpäin sai 6 ääntä: Otto Andersson (rkp), Päivi Melamies (kok), Cosmo Mether (rkp), Thomas Rosenberg (rkp), Li-Lo Söderholm (rkp), Maria Grundström (rkp). Kaksi jäsentä oli poissa.

Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen siirtää Koskenkylän uuden koulun –hanketta investointisuunnitelmassa 2 vuodella eteenpäin vuoteen 2017. 

Kokouksen koko pöytäkirja on tässä (PDF)



Mikäli Isnäsin koulu ei saa lupaa toimia kaksikielisenä, siirretään sieltä suomenkieliset oppilaat Koskenkylän koululle, jolloin ennestään ahtaisiin luokkatiloihin mahdutetaan lisää oppilaita. Kunta voi myös muuttaa oppilaaksiottoaluetta, jolloin Pernajan kirkonkylän alueen lapset todennäköisesti siirretään Loviisaan Länsiharjun koululle.

Koskenkylä tarvitsee uuden, ison, ajanmukaisen ja tämän vuosituhannen haasteisiin vastaavan koulukeskuksen, jossa koko kylän lapset voivat saada ajanmukaista ja laadukasta opetusta. Hankeeen mukaan Koskenkylässä sijaitsevaa ruotsinkielistä koulua peruskorjattaisiin ja uusi koulu rakennettaisiin Forsby skolanin yhteyteen, jolloin oppilailla olisi osittain yhteisiä luokkatiloja käytössä.
Koskenkylän koulun oppilasennuste on lähitulevaisudessa kasvamassa 150 oppilaaseen. Siis 50% nykyisestä määrästä! Kunnan on toimittava vastuullisesti ja jatkettava alkuperäisen investointisuunnitelman mukaisesti!

(Muokattu kokouksen paikka)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paikallisesti hyvää -lahjoitus Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle myönnettiin Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -lahjoitus lauantaina Loviisassa. Lahjoituksen olivat vastaanottamassa yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Nurkkala sekä avustuksen suunnittelija, kirjoittaja Johanna Mäki. Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys suunnitteli hankkeen, jossa lasten ja nuorten luontotaitoja, luonnossa liikkumista ja yhteisvastuullisuutta kehitetään. Tarkoituksena on, että alueen lapset ja nuoret tutustuvat eri vuodenaikoina Koskenkylän koulun lähialueen luontoon ja ympäristöön sekä auttavat omalla toiminnallaan luonnon monimuotoisuutta ja oman koulualueen viihtyvyyttä. Hankkeen toteutukseen haettiin rahoitusta Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -kampanjasta. Lahjoitetulla 1000 eurolla vanhempainyhdistys hankkii yhteistyössä Koskenkylän koulun opettajien kanssa luonnon tutkimiseen tarvittavia välineitä. Luonnon tarkkailuun, tutkimiseen, kuvaamiseen ja dokumentoimiseen tarvitaan kiika

Syysmarkkinat tulevat jälleen!

Jo perinteeksi muodostuneet Koskenkylän Syysmarkkinat järjestetään tänä vuonna l auantaina 5.9. klo 10-14 . Paikaksi on vakiintunut Koskenkylän keskeisin paikka, K-supermarket Kuninkaanherkun pysäköintipaikka (Suurpellontie 2) . Tänäkin vuonna paikalle saapuu käsityöläisiä, kirppismyyjiä ja monenmoisia herkkumyyjiä. Tarjolla on myös Koskenkylän kyläyhdistyksen makkarakoju ja vanhempainyhdistyksen kahvio. Voit vielä ilmoittautua itsekin myyjäksi. Myyntipaikkana toimii yksi parkkiruutu ja sen hinta on 15 euroa. Ota mukaan oma pöytä, teltta tai vaikka peräkärry ja tule mukaan markkinahumuu! Ilmoittaudu myyjäksi sähköpostilla kokovanhemmat@gmail.com tai puhelimitse 045-6767754. Tapahtumasivu Facebookissa. Lämpimästi tervetuloa Koskenkylään!

Koskenkylään tarvitaan uusi koulu nopealla aikataululla!

Vanhempainyhdistyksen 11.5. järjestämä "Koulun avoimet ovet" -päivä onnistui mukavasti. Paikalla olivat kaupunginjohtaja Olavi Kaleva ja kaupungin valtuutettuja. Loviisan Sanomat teki tapahtumasta ison jutun perjantain 13.5. lehteen. Koulun kierroksella tutustuimme tarkemmin koulun kuntoon. Entiseen asuinrakennukseen on tehty luokkahuoneisto, joka otettiin käyttöön 2012. Sivurakennuksesta sadevedet valuvat suoraan rakennuksen juurelle, eikä mitään sadevesijärjestelmää ole. Päärakennuksen salaojituksen toimivuutta ei ole myöskään testattu. Vuonna 2009 koululle tehtiin kuntokartoitus, jossa löydettiin ongelmia kellarissa ja luokkahuoneessa 3 sekä vanhan osan käytävältä. Kellari kuivattiin ja talon ulkopuolelle kaivettiin salaojitus. Lisäksi tuolloin tiivistettiin kellaria, jotta sieltä ei pääsisi epäpuhtauksia luokkahuoneeseen. Luokkahuoneeseen 3 asennettiin ilmanvaihdon tehostamiseksi uusi kone. Kone pitää luokassa koko ajan huminaa ja aiheuttaa matalaäänistä tausta