Siirry pääsisältöön

Säännöt

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys ry, Yhdistyksen säännöt
Hyväksytty 1.10.2008, päivitetty 11.2.2010

 

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

 
Yhdistyksen nimi on Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys ry ja se toimii Koskenkylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Loviisan kunta. Yhdistyksen kieli on suomi.
 

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

 
Yhdistyksen tarkoituksena on
  • edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa
  • tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö sekä edistää heidän tasapainoista ja monipuolista kehitystään
  • tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä
  • toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä.
 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
  • perehtyy koulun kasvatustavoitteisiin ja toimintaan
  • toimii yhteistyössä oppilaiden ja heidän vanhempiensa ja huoltajiensa, opettajien, henkilökunnan ja koulun johtokunnan kanssa
  • tekee esityksiä ja aloitteita sekä ottaa yhteyttä viranomaisiin tarpeellisten uudistusten aikaansaamiseksi
  • käsittelee kokouksissaan kodin ja koulun yhteistoimintaa edistäviä asioita
  • harjoittaa tiedotustoimintaa ja järjestää luento-, keskustelu-, koulutustilaisuuksia oppilaiden vanhemmille
  • tukee tarvittaessa toiminnallisesti ja taloudellisesti oppilaiden harrastustoimintaa
  • järjestää virkistys- ja juhlatilaisuuksia.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi
  • ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja,
  • kerätä jäsenmaksuja,
  • järjestää huvi- ja juhlatilaisuuksia ja arpajaisia sekä myyjäisiä
  • pyrkiä saamaan varoja julkisista avustuksista.
 Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.
 

3. Jäsenet

 
Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä Koskenkylän koulua käyvän oppilaan vanhemmat, muut huoltajat ja kouluhenkilöstö.
 
Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.
 
Varsinaiset jäsenet ja kannattavat jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.
 
Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.
 

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

 
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
 
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
 

5. Liittymis- ja jäsenmaksu

 
Varsinaisilta jäseniltä ja kannattavilta jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kummallekin jäsenryhmälle päättää vuosikokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.
 

6. Hallitus

 
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja vähintään kolme (3) ja enintään (10) yhdistyksen varsinaista jäsentä.
 
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
 
Hallitus valitsee järjestäytymiskokouksessa keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
 
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
 
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
 

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

 
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
 

8. Tilikausi ja tilintarkastus

 
Yhdistyksen tilikausi on 1.8.-31.7.
 
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
 

9. Yhdistyksen kokoukset

 
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä elo-syyskuussa.
 
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
 
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä yksi ääni. Kannattavalla jäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Kokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille.
 
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
 

10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

 
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä, yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä tai sähköpostitse.
 

11. Vuosikokous

 
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
  1. kokouksen avaus
  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
  6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
  8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
  9. valitaan tilintarkastaja sekä varatilintarkastaja
  10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
 

12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

 
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
 
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paikallisesti hyvää -lahjoitus Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle myönnettiin Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -lahjoitus lauantaina Loviisassa. Lahjoituksen olivat vastaanottamassa yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Nurkkala sekä avustuksen suunnittelija, kirjoittaja Johanna Mäki. Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys suunnitteli hankkeen, jossa lasten ja nuorten luontotaitoja, luonnossa liikkumista ja yhteisvastuullisuutta kehitetään. Tarkoituksena on, että alueen lapset ja nuoret tutustuvat eri vuodenaikoina Koskenkylän koulun lähialueen luontoon ja ympäristöön sekä auttavat omalla toiminnallaan luonnon monimuotoisuutta ja oman koulualueen viihtyvyyttä. Hankkeen toteutukseen haettiin rahoitusta Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -kampanjasta. Lahjoitetulla 1000 eurolla vanhempainyhdistys hankkii yhteistyössä Koskenkylän koulun opettajien kanssa luonnon tutkimiseen tarvittavia välineitä. Luonnon tarkkailuun, tutkimiseen, kuvaamiseen ja dokumentoimiseen tarvitaan kiika

Koskenkylään tarvitaan uusi koulu nopealla aikataululla!

Vanhempainyhdistyksen 11.5. järjestämä "Koulun avoimet ovet" -päivä onnistui mukavasti. Paikalla olivat kaupunginjohtaja Olavi Kaleva ja kaupungin valtuutettuja. Loviisan Sanomat teki tapahtumasta ison jutun perjantain 13.5. lehteen. Koulun kierroksella tutustuimme tarkemmin koulun kuntoon. Entiseen asuinrakennukseen on tehty luokkahuoneisto, joka otettiin käyttöön 2012. Sivurakennuksesta sadevedet valuvat suoraan rakennuksen juurelle, eikä mitään sadevesijärjestelmää ole. Päärakennuksen salaojituksen toimivuutta ei ole myöskään testattu. Vuonna 2009 koululle tehtiin kuntokartoitus, jossa löydettiin ongelmia kellarissa ja luokkahuoneessa 3 sekä vanhan osan käytävältä. Kellari kuivattiin ja talon ulkopuolelle kaivettiin salaojitus. Lisäksi tuolloin tiivistettiin kellaria, jotta sieltä ei pääsisi epäpuhtauksia luokkahuoneeseen. Luokkahuoneeseen 3 asennettiin ilmanvaihdon tehostamiseksi uusi kone. Kone pitää luokassa koko ajan huminaa ja aiheuttaa matalaäänistä tausta

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous 2021

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestettiin 23.9.2021 Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja vahempainyhdistyksen vuosi käynnistettiin vuosikokouksessa viime viikolla. Paikalla olivat Jenni Hovi, Elina Tiainen, Linda Saraste, Nina Koskinen, Maria Rasalahti ja Tuija Kaartinen.  Kokouksessa esiteltiin toimintakertomus ja tilinpäätös. Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Puheenjohtajana vuonna 2021 - 2022 jatkaa Jenni Hovi. Hallituksen jäseniksi valittiin Elina Tiainen, Linda Saraste, Nina Koskinen, Maria Rasalahti ja Tuija Kaartinen.  Kokouksessa päätettiin, ettei myöskään vuodelle 2021-2022 kerätä jäsenmaksua, vaan kaikki koulun oppilaiden huoltajat ovat vanhempainyhdistyksen jäseniä. Jos haluat mukaan hallituksen toimintaan, ole rohkeasti yhteydessä! Halutessasi voit myös maksaa kannatusjäsenmaksun yhdistyksen tilille: FI41 4050 0010 0547 90. Viime vuonna tehtiin kaikkea pientä hyv