Siirry pääsisältöön

2020 Vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestettiin uudessa koulukeskuksessa


Koskenkylän koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestettiin uudessa koulukeskuksessa 16.9.2020


Paikalla olivat Jenni Hovi, Elina Tiainen, Jenna Sundvik, Linda Saraste, Maria Rasalahti, Päivi Ikonen ja Tuija Kaartinen. 

Kokouksessa esiteltiin toimintakertomus ja tilinpäätös. Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Puheenjohtajana vuonna 2020 - 2021 jatkaa Jenni Hovi. Hallituksen jäseniksi valittiin Elina Tiainen, Jenna Sundvik, Linda Saraste, Maria Rasalahti, Päivi Ikonen ja Tuija Kaartinen. 

Kokouksessa päätettiin, ettei vuodelle 2020-2021 kerätä jäsenmaksua, vaan kaikki koulun oppilaiden huoltajat ovat vanhempainyhdistyksen jäseniä.


Oppilaiden ideat ja toiveet sekä koulun tarpeet avoimin mielin vastaan

Haluamme tänä vuonna tukea uuden koulun aloitusta ja osallistaa myös oppilaita kertomaan heidän ideoistaan ja toiveistaan. Sovimme että pyydämme koulun oppilaskuntaa toteuttamaan kyselyn koulun oppilaille, jossa kartoitetaan oppilaiden toiveita, joita voisimme toteuttaa yhdessä oppilaskunnan kanssa vuoden aikana. Oppilaskunta saa toiveiden toteuttamista varten sopivan summan rahaa vanhempainyhdistykseltä.

Koska koko koulun vuosittaista retkeä ei ole mahdollista järjestää korona tilanteen vuoksi, mietimme muita mahdollisuuksia, esimerkiksi tuomalla koululle tapahtuman.

Puhuimme myös koulun tarpeista ja toiveista. Koululta toivotaan muun muassa välineitä välipalataukoliikuntaa varten, cd soitinta esikouluun, talviliikuntavälineitä sekä luistelutukia. Päätimme auttaa toiveiden toteuttamisessa, ja hankimme tarvittavia välineitä osittain uutena ja keräämme esimerkiksi hyväkuntoisia käytettyjä luistimia ja suksia lasten yhteiseen käyttöön syksyn ja talven aikana. 

Yhdistyksen blogisivu ja facebook sivun lisäksi päätimme avata instagram tilin syksyn aikana, ja jaoimme päivitys vastuuta hallituksen jäsenten kesken. Blogisivun päivittäminen on jäänyt 2017 vuoden jälkeen, ja päätimme herättää sen jälleen eloon ja päivittää 2020 luvulle.

Yhteistyöllä eteenpäin!

Vihdoin molemmat koulut, Koskenkylän koulu ja Forsby skola, ovat päässeet muuttamaan saman katon alle uuteen koulukeskukseen ja syksy on alkanut koulussa koronatilanteen värittämänä. Tämä kaikki on varmasti uutta molemmille kouluille; paljon uusia kasvoja, erilaiset toimintatavat ja kaksi kieltä, sekä vielä lisänä korona, joka tuo omat haasteensa koulupäiviin. Toivomme, että oppilaat ja opettaja löytävät uusia tapoja luoda yhteishenkeä ja keksivät hauskaa tekemistä yhdessä. 

Tapasimme vuosikokouksen yhteydessä Forsby skola:n vanhempainyhdistyksen jäseniä ja jaoimme ajatuksia yhteistyön tekemisestä yhdistysten kesken, voisimme esimerkiksi toteuttaa koululla oppilaille yhteisen tapahtuman kaksikielisesti tai hankkia osan talviliikuntavälineistä yhdessä.

Esiin nousi myös, että syksyn aikana uudella koululla on ollut koulukiusaamista. Pohdimme erilaisia yhteistyötapoja koulujen välillä, joiden avulla voisimme nostaa uudessa koulussa yhteenkuuluvuuden tunnetta tai esimerkiksi koulukiusaamiseen liittyvän kampanjan avulla. Molemmat koulut kuuluvat KiVa Koulu -ohjelmaan, jonka kautta voisi nostaa koulussa aihetta esiin ja yhteistyötä koulujen välillä, mutta katselemme myös muita mahdollisia kampanjoita koululle.

Palaamme tarkemmin yhteistyön malleihin myöhemmin syksyllä. Lähdemme syksyyn avoimin mielin ja toivomme yhteistyön koulujen ja yhdistysten välillä alkavan tuottaa uutta virtaa toimintaan. 


Iloista syksyä koko Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykseltä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paikallisesti hyvää -lahjoitus Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistykselle myönnettiin Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -lahjoitus lauantaina Loviisassa. Lahjoituksen olivat vastaanottamassa yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Nurkkala sekä avustuksen suunnittelija, kirjoittaja Johanna Mäki. Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys suunnitteli hankkeen, jossa lasten ja nuorten luontotaitoja, luonnossa liikkumista ja yhteisvastuullisuutta kehitetään. Tarkoituksena on, että alueen lapset ja nuoret tutustuvat eri vuodenaikoina Koskenkylän koulun lähialueen luontoon ja ympäristöön sekä auttavat omalla toiminnallaan luonnon monimuotoisuutta ja oman koulualueen viihtyvyyttä. Hankkeen toteutukseen haettiin rahoitusta Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -kampanjasta. Lahjoitetulla 1000 eurolla vanhempainyhdistys hankkii yhteistyössä Koskenkylän koulun opettajien kanssa luonnon tutkimiseen tarvittavia välineitä. Luonnon tarkkailuun, tutkimiseen, kuvaamiseen ja dokumentoimiseen tarvitaan kiika

Koskenkylään tarvitaan uusi koulu nopealla aikataululla!

Vanhempainyhdistyksen 11.5. järjestämä "Koulun avoimet ovet" -päivä onnistui mukavasti. Paikalla olivat kaupunginjohtaja Olavi Kaleva ja kaupungin valtuutettuja. Loviisan Sanomat teki tapahtumasta ison jutun perjantain 13.5. lehteen. Koulun kierroksella tutustuimme tarkemmin koulun kuntoon. Entiseen asuinrakennukseen on tehty luokkahuoneisto, joka otettiin käyttöön 2012. Sivurakennuksesta sadevedet valuvat suoraan rakennuksen juurelle, eikä mitään sadevesijärjestelmää ole. Päärakennuksen salaojituksen toimivuutta ei ole myöskään testattu. Vuonna 2009 koululle tehtiin kuntokartoitus, jossa löydettiin ongelmia kellarissa ja luokkahuoneessa 3 sekä vanhan osan käytävältä. Kellari kuivattiin ja talon ulkopuolelle kaivettiin salaojitus. Lisäksi tuolloin tiivistettiin kellaria, jotta sieltä ei pääsisi epäpuhtauksia luokkahuoneeseen. Luokkahuoneeseen 3 asennettiin ilmanvaihdon tehostamiseksi uusi kone. Kone pitää luokassa koko ajan huminaa ja aiheuttaa matalaäänistä tausta

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous 2021

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestettiin 23.9.2021 Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja vahempainyhdistyksen vuosi käynnistettiin vuosikokouksessa viime viikolla. Paikalla olivat Jenni Hovi, Elina Tiainen, Linda Saraste, Nina Koskinen, Maria Rasalahti ja Tuija Kaartinen.  Kokouksessa esiteltiin toimintakertomus ja tilinpäätös. Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Puheenjohtajana vuonna 2021 - 2022 jatkaa Jenni Hovi. Hallituksen jäseniksi valittiin Elina Tiainen, Linda Saraste, Nina Koskinen, Maria Rasalahti ja Tuija Kaartinen.  Kokouksessa päätettiin, ettei myöskään vuodelle 2021-2022 kerätä jäsenmaksua, vaan kaikki koulun oppilaiden huoltajat ovat vanhempainyhdistyksen jäseniä. Jos haluat mukaan hallituksen toimintaan, ole rohkeasti yhteydessä! Halutessasi voit myös maksaa kannatusjäsenmaksun yhdistyksen tilille: FI41 4050 0010 0547 90. Viime vuonna tehtiin kaikkea pientä hyv